Fekete gyöngy chili paprika növényem fa kaspóban

Termék leírása

Csípőssége 20-30000 SHU. Különleges szépségű chilifajta, melyet nem csak ízletes aromája miatt, hanem dísznövénynek is előszeretettel ültetik. Cserépben, de akár a virágoskertben is dekoratív. Levelei a napfény hatására zöldből lilásfeketére színeződnek. Termése zöldből feketére, majd feketés pirosra érik. Kisebb növekedési erélyű, alacsonyabb termetű fajta. Tulajdonságai és páratlan szépsége kifejezetten alkalmassá teszik bonchi – bonsai chili - céljára. Termései pedig, ahogy a neve is sugallja, akár a fekete gyöngyök, melyek 1,5-2,5 cm átmérőjűek is lehetnek. Tápanyagban gazdag talaját tartsuk állandóan nedvesen. 20-30 C közötti hőmérsékletet ideális a számára.

Technikai adatok

A fa kaspós csomag tartalma:
- 1 db fa kocka kaspó
- 2 db tőzegkapszula, mely 2 nevelésre alkalmas
- 4-5 db Fekete gyöngy chili paprika mag

A növény nevelő szett tartalma:
- 1 db ültető pohár
- 2 db tőzegkapszula, mely 2 nevelésre alkalmas
- 4-5 db Fekete gyöngy chili paprika mag

A kocka anyaga: Bükk
A kocka mérete: 7.5 cm X 7.5 cm X 7.5 cm

Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.
A tőzegkapszulát a növénnyel együtt ültetheted át, a talajban teljesen lebomlik.
Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen.

Gondozási útmutató:
Öntsünk vizet a Kocka mélyedésébe, majd helyezzük bele a tőzegkapszulát úgy, hogy a lukas oldala legyen felfelé. Addig pótoljuk alá a vizet, amíg teljesen meg nem dagad.
Bontsuk ki a magokat tartalmazó tasakot, majd helyezzünk egy, vagy legfeljebb két magot a tőzegkapszula mélyedésébe.
Ezt követően csak arra kell ügyelnünk, hogy az ültetőközeg mindig nedves maradjon, és biztosítsuk a magoknak a megfelelő csírázási hőmérsékletet (25-30C).
Csírázási idő: 1-3 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Átültetése 4-6 leveles állapotban esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba.

Hasonló termékek

4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft
4 490 Ft