Levendula növényem fa kaspóban

Termék leírása

A legtöbb levendulabokor júniusban kezd el virágozni, ami egészen júliusig vagy augusztusig tart. A virág színe lehet lila, fehér, kék, halványkék vagy rózsaszín. Nagyon erős, aromás illata van, a virágzata ehető. A levendula szereti a napos, meleg helyet, és a jó vízáteresztő talajt.
A növény jobban viseli a hosszabb ideig tartó szárazságot, mint a túl sok vizet; de tartósan száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel. Nincs szüksége tápanyagban gazdag talajra, ezért trágyázni sem kell. Inkább a homokos, kavicsos, sovány talajban érzi jól magát. Fagytűrő évelő növény.

Technikai adatok

A szett két nevelésre alkalmas!

A csomag tartalma:
- 1 db fa kocka kaspó
- 2 db tőzegkapszula, mely 2 nevelésre alkalmas
- 6-7  db levendula mag

A kocka anyaga: Bükk
A kocka mérete: 7.5 cm X 7.5 cm X 7.5 cm

Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.
A tőzegkapszulát a növénnyel együtt ültetheted át, a talajban teljesen lebomlik.
Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen.

Gondozási útmutató:
Öntsünk vizet a Kocka mélyedésébe, majd helyezzük bele a tőzegkapszulát úgy, hogy a lukas oldala legyen felfelé. Addig pótoljuk alá a vizet, amíg teljesen meg nem dagad.
Bontsuk ki a magokat tartalmazó tasakot, majd helyezzünk egy, vagy legfeljebb két magot a tőzegkapszula mélyedésébe.
Ezt követően csak arra kell ügyelnünk, hogy az ültetőközeg mindig nedves maradjon, és biztosítsuk a magoknak a megfelelő csírázási hőmérsékletet (20-28C).
Csírázási idő: 2-4 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Átültetése 4-6 leveles állapotban esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba.
NE TAKARJUK A MAGOKAT, A LEVENDULA FÉNYRE CSÍRÁZIK!