Amaránt növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag amaránt mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba.

Leírás:

Bókoló, korall színű virágait júliustól hozza. Napfényes helyre ültessük, melegkedvelő. Talajra nem igényes, könnyen termeszthető. Egynyári növény. Helyrevetés május elején 0,5 cm mélyre. Tipp: A növények csúcsát csípjük vissza, ha elérik a 25 cm-es magasságot. Akkor szedjük amikor a virágok háromnegyede már kinyílt. Később szedve a virágokat ki is száríthatjuk. Tő távolság: 30cm Magasság: 100-150 cm