Kerti szarkaláb növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag Kerti szarkaláb mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:
Fehér, rózsaszín, lila színű, dupla virágait tavasz végétől nyár közepéig hozza. Kiváló vágott virág, szárazvirág-csokorba is elhasználják. Napos, szélvédett helyre ültessük. Nem jól tűri a forróságot. A növény támasztékra szorulhat. A virágzás után érdemes visszametszeni, így akár másodjára is virágozhat. Elszórt magvairól könnyen szaporodik. Helyrevetés javasolt, a fagyok elmúltával. A virágzat házi felhasználása nem javasolt. A növény mérgező. Tőtávolság: 15 – 20 cm. Magasság: 100 – 120 cm