Kerti pillangóvirág növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag Kerti pillangóvirág mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Nagy méretű fehér, rózsaszín, lila és bordó virágait júliustól a fagyokig hozza. Könnyen termeszthető faj. Napfényes helyre ültessük, talajban nem válogatós. Helyrevetés az utolsó fagyokat követően 0,5 cm mélyre. Tipp: a növények csúcsát csípjük vissza, ha elérik a 25-30 cm-es magasságot. Virágzáskor vágjuk le az elnyílt virágokat. Tőtávolság: 20 – 30 cm. Magasság: 100 – 130 cm