Ördögszem növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag ördögszem mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Változatos színű, félgömb formájú csipkés virágfejei hosszú virágszárakon nőnek. Érdekes, bohókás kiegészítője csokroknak. Virágait júliustól folyamatosan hozza. Napfényes helyre ültessük. Tápanyagigényes növény. Helyrevetés az utolsó fagyokat követően 0,5 cm mélyre. Május végén végleges helyére ültethető. Tipp: a növények csúcsát csípjük vissza, ha elérik a 40cm-es magasságot. A virágokat akkor szedjük amikor még csak részben nyíltak ki. Tőtávolság: 20 cm. Magasság: 60 – 80 cm