Őszi Margitvirág növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag őszi margitvirág mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Változatos színű és formájú virágait (piros, lila, rózsaszín, sárga, zöld) július második felétől hozza. Napfényes helyre ültessük, meleg és fény kedvelő. Palántanevelés ajánlott az utolsó fagyok előtti 6-8 hétben. Palánta kiültetés az utolsó fagyok után májusban. Tipp: a tő erősödése és bokrosodása érdekében érdemes a központi hajtást visszacsípni 20 cm-es korában. Kitűnő száraz virágnak is, fellógatva szárítsuk. Tőtávolság: 20 – 25 cm. Magasság: 40 – 80 cm