Fenyőfa bonsai nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:
- 1 db ültető pohár
- 1 cs speciális ültető közeg
- 4 db Balzsamfenyő mag

Csíráztatás:

A fenyő magokat vetés előtt 4-8 hétre 5°C hőmérsékleten kell tárolni. Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. A magot legfeljebb az átmérőjük 2 szeresének megfelelő mélységbe vetjük.

Csírázási idő: 3-4 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen.
Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen.

Gondozási útmutató:
Az ültető közeg mindig legyen nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 – 25 C Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.
Átültetése 8- 10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. Az első évben még fagymentes helyen teleltessük. Később kiültethető, fagytűrő képessége -45 C.

Leírás:
Jól fejlődő, hamvaszöld lombú, nagyon szép, karcsú, kúpos alakú fa. Tobozai sötétlilák. A kifejlett növények magassága leggyakrabban 15 - 25m.  Kissé vízigényes, a hosszan tartó csapadékmentes meleg időjárás esetén öntözést igényelhet. Nagyon jó hidegtűrésű, a -30ºC alatt sem károsodik.