Pompás rézvirág növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag pompás rézvirág mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:
Telt, változatos színű virágait júliustól hozza egészen a fagyokig. Napfényes helyre ültessük. Szerves anyagban gazdag talajt igényel. Helyrevetés az utolsó fagyokat követően 0,5 cm mélyre. Elsősorban meleg színekben pompázik, virága lehet sárga, aranysárga, narancssárga, tűzpiros és barnásvörös, de előfordul bordó lilás, tiszta fehér, valamint zöldes fehér színben és a rózsaszín több árnyalatában is. Tipp: a növények csúcsát csípjük vissza ha elérik a 25-30 cm-es magasságot. Virágzáskor vágjuk le az elnyílt virágokat. Tőtávolság: 20 – 30 cm. Magasság: 80 – 100 cm.