Nagyvirágú laputurbolya növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag Nagyvirágú laputurbolya mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:
Gyönyörű hófehér ernyősvirágzatú, légies megjelenésű virág, mely nem hiányozhat a kertünkből. Vidéki kert stílushoz illő növény. Fehér virágait június elejétől hozza. Napfényes helyre ültessük. Helyrevetés javasolt kora tavasztól. Nálunk határeset, hogy ősszel vethető-e, függ a tél keménységétől. A fagyos hideget nem bírja, csak ha enyhe és rövid ideig tart. Hidegtűrő egynyári növény. Szakaszos vetéssel egész nyáron ültethető. Tipp: a vetéseket ismételjük meg 2-3 hetes időközzel több alkalommal, így tovább élvezhetjük a virág szépségét. Tőtávolság: 20 – 25 cm. Magasság: 30 – 40 cm