Bojtocska növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag bojtocska mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Kék és ibolyaszínű, tartós, bojtszerű virágokból álló tömött virágzat jellemzi. Előfordulnak rózsaszín és fehér változatai is. Virágai vonzzák a pillangókat. Nagyon jól érzi magát meleg, napos helyeken, emellett kifejezetten igénytelen is. Adottságai miatt jó választás balkonládába, sziklakerti évelők közé vagy szegélyként ültetve is. Tápanyag dús virágföldet kedvel. Egynyári növény. Tipp: Hogy megőrizzük a szép látványt, gondoskodjunk a megbarnult virágok rendszeres eltávolításáról. Tőtávolság: 20-25 cm. Magasság: 40-50 cm