Csillagos ördögszem növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag csillagos ördögszem mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Száraz virágra emlékeztető, barnás gömb alakú virágát június végétől hozza. Napfényes helyre ültessük. Palántanevelés ajánlott az utolsó fagyok előtti 6-8 hétben. Ha folyamatosan eltávolítjuk az elnyílt virágokat, azzal további virágzást érhetünk el. Kártevők általában nem támadják meg, betegségekre sem kimondottan érzékeny. Jó vízáteresztésű, mérsékelten száraz, tápanyagban dús talajt kedvel. Tipp: kitűnő száraz virág, fellógatva szárítsuk. Tőtávolság: 25 – 30 cm. Magasság: 50 – 60 cm