Kerti Holdviola növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag kerti holdviola mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

Legszebben félárnyékos helyen, meszes, tápanyagban bővelkedő talajba ültetve fejlődik. Kedveli, ha a talaja mindig kissé nyirkos.Magról szaporítható, de önvető képessége is kitűnő. Mivel kétnyári növény, ezért az elszórt magokból első évben csak a levélzet fejlődik ki, virágzásra a következő évben lehet számítani. Tipp: A palántákat egyszer ritkítsuk ki, csak az erősebb töveket tartsuk meg. Tőtávolság: 20 – 30 cm. Magasság: 50 – 100 cm