Vasvirág növény nevelő szett

Technikai adatok

A növény nevelő szett tartalma:

- 1 csomag vasvirág mag
- 2 db ültető pohár
- 1 csomag speciális ültető közeg

Csíráztatás:

Az ültető közeggel töltsük meg a poharat, nedvesítsük be, majd helyezzük bele a magokat. Csírázási idő: 1-2 hét. Miután a magok kikeltek, tartsuk a növényt világos helyen. Kérlek, ügyelj a gondozási útmutatóban leírtak betartására, hiszen a magok csak a megfelelő körülmények biztosítása mellett csíráznak sikeresen. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg.

Gondozási útmutató:

Az ültető közeg legyen mindig nedves, de ne áztasd el a magokat. Optimális hőmérséklet 20 - 25 C. Lehetőleg tartsd a növényt fényes, meleg helyen és öntözd rendszeresen alulról, hogy ne száradjon ki az ültetőközeg. Átültetése 8-10 cm-es korában esedékes nagyobb cserépbe, tápdús talajba. 

Leírás:

A fészkes virágzatban a pikkelylevelek rózsaszínes lilák. Júliustól szeptemberig virágzik. Szárazságtűrő, fényigényes növény. Fagytűrő. Állandó helyre vetéssel szaporíthatjuk márciusban. Kelés után 25 cm tőtávra kell ritkítani. A virágokat teljes virágzásban szedjük, fejjel lefelé szárítjuk. Színét szárazon is megtartja. Csokrok készítésére használjuk.Tőtávolság: 25 cm. Magasság: 30 – 70 cm